Økologisk hvede

Produkter:

Økologisk hvedemel EXTRA

Økologisk knækkede hvedekerner

Økologiske hele hvedekerner

Økologisk grahamsmel

Økologisk sigtemel

Økologiske hvedekim kan bestilles

Økologisk klid kan bestilles

Se datablade under Sortimentslisten

Om økologisk hvede:

Økologisk hvedemel fra Bornholms Valsemølle fås både som et fintformalet sigtet produkt, Økologisk Hvedemel EXTRA, og et grovere formalet fuldkornsprodukt, økologisk grahamsmel. Navnet grahamsmel skyldes Sylvester Graham, som introducerede fuldkornsbrødet i USA i begyndelsen af 1800-tallet. Ordet EKSTRA er en betegnelse man brugte før i tiden om hvedemel med et højt gluten-indhold. Sigtemel er en blanding af rugsigtemel og fint hvedemel i blandingsforholdet 60/40. At mel er sigtet betyder dog bare, at det er fint formalet og ikke indholder kliddele. 

Hvedemel betegnes som enten blød eller hård og svag eller stærk. Hårdhed er en faktor, som knytter sig til den enkelte hvedesort, fx er durumhvede en meget hård sort, mens spelt er en blød hvedesort. Hårdheden er bestemt af proteinstrukturen i kornet. Styrken er både en genetisk faktor og en faktor som varierer med både klimaet og dyrknings- og formalingsmetoden. Styrken af melet er styret af gluten-indholdet, som helst skal være højt i brødmel, men lavt når melet skal bruges til kiks eller kager. 

Vores økologiske hvedemel er en blanding af forskellige sorter af både vinterhvede og vårhvede. Blandingen gør, at vi kan styre melets egenskaber, så vi får et ensartet produkt med et højt glutenindhold. 

Hvedekimen er den del af kornet, som indeholder forstadierne til en ny hvedeplante. Kimen er rig på vitaminer, mineraler og sunde olier og kan bruges i et væld af sammenhænge i alt fra brød til smoothies. Kimen har dog en begrænset holdbarhed, da det harsker ved kontakt med ilt. Derfor er det en bestillingsvare, som skal produceres umiddelbart før videresalg.  

Klid er kornets skal. I sigtet, eller fint mel som det også kaldes, er klidet sigtet fra, mens det er fuldt repræsenteret i fuldkornsmel. Klidet er meget sundt og har et stort indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler.

Ascorbinsyre (C-vitamin eller E300): Ascorbinsyre (eller E300 eller C-vitamin, som det også kaldes) tilsættes stort set alt mel der produceres i den vestlige verden. Det tilsættes for at styrke glutenstrukturen i melet og har en bageforbedrende effekt.


Bornholms Valsemølle A/S, Møllebakken 5, 3720 Aakirkeby. Telefon: 56 97 40 39. 
Blowjob